2017 2017 2017

Kalender

Alles heeft zijn tijd

In onze parochie komen wij praktisch dagelijks samen om eucharistie te vieren.
De weekdagvieringen vinden om 8.30 uur plaats. Op zaterdagavond is er om 18.30 uur een eucharistieviering in de kerk en zondagochtend om 9.30 uur.

2017

zondag
6 augustus
Vandaag is het doopzondag in onze parochie.
dinsdag
29 augustus
Om 20 uur is er in het parochiecentrum van Balen een voorbereidingsavond voor de ouders die volgende maand hun kindje laten dopen in een parochie in Balen.
zondag
3 september
Vandaag is het doopzondag in onze parochie.
zondag
10 september
Tijdens de eucharistieviering om 9.30 uur in de Sint-Andrieskerk van Balen neemt Michel afscheid van onze pastorale eenheid De Heilige Apostelen. Na de viering is er in het parochiecentrum een receptie waar iedereen de gelegenheid krijgt om Michel te begroeten en hem het allerbeste te wensen bij zijn nieuwe taak in de parochies van Nijlen, Kessel en Bevel.
donderdag
21 september
Om 20 uur is er in het parochiecentrum van Balen een voorbereidingsavond voor de ouders die volgende maand hun kindje laten dopen in een parochie in Balen.
vrijdag
29 september
WHAJO:Wandeltocht: Hartstocht, weg van jou
Vanavond verzamelen we om 23 uur aan de kerk in Hulsen. We starten een voettocht naar Scherpenheuvel. Na het ontbijt hebben we een activiteit met alle jongeren die mee stappen. Vervolgens sluiten we om 10.30 uur aan bij de eucharistieviering in de basiliek waar andere mensen uit Mol en Balen de start van hun activiteit hebben. Na de viering worden we met de bus weer naar Hulsen gebracht.
zaterdag
30 september
Vandaag gaan we in onze pastorale eenheid op bedevaart naar Scherpenheuvel. De jongeren werden uitgedaagd om vrijdagavond 29/9 te verzamelen om 23 uur in de kerk van Hulsen. Vervolgens gaan zij te voet naar Scherpenheuvel. ’s Ochtends hebben zij er een ontbijt in ‘De pelgrim’ en een activiteit rond op weg zijn.

Andere sportievelingen vertrekken vandaag om 7 uur aan de kerk van Hulsen met de fiets. Het is de bedoeling dat zij arriveren aan de basiliek waar onze viering om 10.30 uur plaatsheeft.

Diegenen die met de bus mee willen, vertrekken om 8.30 uur aan de Sint-Pieter en Pauwelkerk in Mol-centrum of om 8.45 uur aan het Sint-Andriesplein in Balen. Wandelaars, fietsers en andere reizigers zien elkaar om 10.30 uur voor de eucharistieviering.
Na deze viering worden de wandelaars met de bus terug naar Hulsen gebracht en hebben zij een middagdutje verdiend!
De anderen hebben na de viering een gezamenlijke picknick in ‘De pelgrim’.
Na de middag is er een keuze tussen drie activiteiten: deelnemen aan de kruisweg, luisteren naar het getuigenis van gevangenisaalmoezenier Malou Elen, of een bezoek aan Vlaspit, een sociaal tewerkstellingsinitiatief in Scherpenheuvel dat zich richt op mensen die moeilijk geïntegreerd geraken op de gewone arbeidsmarkt. Nadien heeft iedereen nog een uurtje om iets te gaan drinken. We vertrekken terug omstreeks 16 uur huiswaarts.

De busreizigers betalen een bijdrage van 15 euro. Ieder die wil kan een picknick bestellen ofwel als ontbijt voor de voetgangers ofwel als middagmaal voor de andere deelnemers. De kostprijs van de picknick is 10 euro.

We vragen om in te schrijven voor vrijdag 8 september via jeugdpastor Nico Peeters via tel.: 0474 74 82 78 of via e-mail: nico.jeugdpastor@gmail.com. Gelieve duidelijk te vermelden of je te voet, met de fiets of de bus deelneemt. Busreizigers maken hiervoor 15 euro over naar rekeningnummer: BE73 4133 1296 1160 van de pastorale eenheid De Heilige Apostelen, Graaf de Broquevillestraat 2 in Mol.
Diegenen die een picknick wensen maken hiervoor 10 euro over naar bovenstaand rekeningnummer.
Een andere mogelijkheid om in te schrijven is het inschrijvingsstrookje in het parochieblad samen met het bedrag voor de bus en/of picknick te bezorgen bij de pastorij van Balen in de Sint-Andriesstraat of ‘de dekenij’ in Mol-centrum.
zondag
1 oktober
Vandaag is het doopzondag in onze parochie.
dinsdag
10 oktober
WHAJO: Op vraag van Paus Franciscus
Vanavond komen we samen om enkele vragen te bespreken die Paus Franciscus aan ons heeft gesteld in voorbereiding van de jongerensynode.
zaterdag
14 oktober
WHAJO: Plussers
Vandaag hebben de vormelingen van 2017 en 2016 uit Balen en Mol een terugkomactiviteit om 18 uur in het parochiecentrum van Balen Sint-Andries.
dinsdag
24 oktober
Om 20 uur is er in het parochiecentrum van Balen een voorbereidingsavond voor de ouders die volgende maand hun kindje laten dopen in een parochie in Balen.
zondag
5 november
Vandaag is het doopzondag in onze parochie.
woensdag
29 november
Naar aanleiding van zijn zilveren priesterjubileum gaat Norbert voor in een viering om 19 uur in de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Mol. Het is de vooravond van Sint-Andries één van de patroonheiligen van onze Pastorale eenheid De Heilige Apostelen. Nadien biedt het parochieteam van de Sint-Pieter en Pauwelparochie een receptie aan in het Sint-Lutgardisinstituut (ingang Vennestraat).

2018

zaterdag
21 april
Vandaag ontvangen de vormelingen uit Balen en Hulsen het sacrament van het vormsel in een viering om 13.00 uur.