Doopsel Balen Doopsel Balen Doopsel Balen

Doopsel

Ga en doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest

Doorgaans wordt er in onze parochie op de eerste zondag om de twee maanden een gemeenschappelijke doopviering georganiseerd. De viering start om 14 uur; als er meer dan vier kinderen zijn, wordt er om 15 uur een tweede viering voorzien. Telkens is er een catechist verantwoordelijk voor de voorbereiding van deze viering. Als je besluit om je kindje te laten dopen, mag je steeds contact opnemen met de verantwoordelijke van de werking. Zij maakt met je de nodige praktische afspraken. Een korte tijd voor de viering mag je dan een bezoekje verwachten van één van de catechisten. Het heeft de bedoeling om even kennis te maken en je uit te nodigen voor de voorbereidingsavond die aan de viering voorafgaat. Deze samenkomst heeft plaats in het parochiecentrum, Gustaaf Woutersstraat 29 in Balen.

Doopviering voor kinderen in de lagere school 2018

Onze pastorale eenheid Balen-Mol organiseert in het voorjaar een aangepaste doopviering voor kinderen uit de lagere school. Meestal is het verlangen naar de viering van de eerste communie de aanleiding om deze stap te zetten. We verwachten de ouders voordien op de gezamenlijke voorbereidingsavond. De dag voor het doopsel organiseren wij een catechese voor zowel de ouders als de dopelingen.
In 2018 is de doopviering voor deze kinderen op zondag 18 maart om 13.30 uur in de Sint-Pieter en Pauwelkerk van Mol.
Families die bij deze doopviering willen aansluiten, nemen hiervoor best tijdig contact op met de verantwoordelijke voor deze activiteit via 0479 64 31 81

Doopvieringen en voorbereidingsavonden in 2018

Doopvieringen

4 november

Voorbereidingsavonden

donderdag 25 oktober

Contactadres:

Viviane Volders
tel.: 014 81 45 33
viviane.volders@telenet.be